Allianz: Η αγορά της ασφάλισης cyber insurance μπορεί να φτάσει τα $20 δις την επόμενη δεκαετία

10/09/2015 05:21

Η αγορά της ασφάλισης Cyber Insurance παρουσιάζει διψήφιο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης και αναμένεται να φτάσει τα 20 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

 

Η εκπαίδευση των εταιριών σχετικά με τους κινδύνους, η απώλεια κερδών λόγω διακοπής εργασιών και οι κανονιστικές αλλαγές για τον τρόπο αντιμετώπισης περιστατικών παραβίασης της ιδιωτικότητας θα οδηγήσουν σε ραγδαία ανάπτυξη της ασφάλισης των κυβερνοκινδύνων.

 

Σύμφωνα με την έκθεση της AGCS, θυγατρική εταιρία της Allianz, η Αμερικανική αγορά Cyber Insurance έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία δέκα χρόνια, λόγω της εισαγωγής της νομοθεσίας περι προστασίας της ιδιωτικότητας και της υποχρεωτικής γνωστοποίησης συμβάντων παραβίασης στις αρμόδιες αρχές όσο και στους πελάτες των οποίων χάθηκαν προσωπικά δεδομένα.

 

Η αγορά Cyber Insurance εκτιμάται σήμερα ότι έχει αξία της τάξης των 2 δις. δολαρίων με το 90% των ασφαλίστρων να προέρχεται από τις ΗΠΑ.

 

«Η αγορά των κυβερνοκινδύνων αναπτύσσεται με διψήφια ποσοστά κάθε χρόνο και μπορεί να φτάσει τα 20 δις. δολάρια την επόμενη δεκαετία», υποστηρίζει ο Nigel Pearson, οποίος σημειώνει ότι σήμερα οι επιχειρήσεις που ασφαλίζονται κατά των κυβερνοκινδύνων δεν ξεπερνούν σε ποσοστό το 10%.

 Περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να βρείτε στο Report "A Guide to Cyber Risk" το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.