Lloyds: Ευκαιρία για τις ασφαλιστικές η ανάπτυξη των drones

27/08/2015 14:04

drone5

 

Ο κλάδος των drones επεκτείνεται ραγδαία με τις παγκόσμιες δαπάνες για την αναδυόμενη αυτή τεχνολογία να εκτιμάται πως θα διπλασιαστούν στα 91 δισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία.

 

 

Αυτό αναφέρει η Lloyds σε έκθεσή της για την «απογείωση» των drones και τα θέματα που προκύπτουν και αγγίζουν την ασφαλιστική αγορά.

Τα drones σήμερα χρησιμοποιούνται σε μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων ο στρατός, η γεωργία, οι δημόσιες υπηρεσίες, η προστασία της άγριας ζωής και η έρευνα.

Ωστόσο, η μελέτη της Lloyds επισημαίνει μία σειρά ανησυχιών που σχετίζονται με την ασφάλεια, την προστασία και την παρακολούθηση που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικούς κινδύνους για τους κατασκευαστές αλλά και τους χρήστες των drones και να περιορίσουν την ανάπτυξη του κλάδου.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι κατασκευαστές και οι χρήστες των drones ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περίπλοκους και υψηλής σημαντικότητας κινδύνους όσο η αγορά συνεχίζει να επεκτείνεται και θα πρέπει να συνεργαστούν με τις ρυθμιστικές Αρχές και τις ασφαλιστικές εταιρείες για να διασφαλίσουν ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται υπεύθυνα και με ασφάλεια.

Η μελέτη αποτελεί μέρος μίας σειράς εκθέσεων της Lloyds για την καινοτομία που έχουν σκοπό να εντοπίσουν νέους και αναδυόμενους κινδύνους καθώς και τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων ασφαλιστικών προϊόντων.

Κατεβάστε την μελέτη

Πηγή  www.insurancedaily.com